Human Design kan je leven veranderen

Wat is Human Design

Het is een vrij jong systeem die aan de hand van je geboortegegevens jou een handleiding geeft van je dagelijkse leven. Het is een model waarin spiritualiteit en wetenschap samenkomt. Het is een complex systeem waarin esoterische wetenschappen astrologie, het chakra-systeem, de Kaballah en I-CHing samen komen met de natuurwetenschap kwantumfysica, biochemie, genetica en sterrenkunde.

Alles om ons heen bestaat uit energie.

Planeten zenden neutrino's uit waar wij als mensen mee in aanraking komen. Het zijn kleine neutrale deeltjes die bijna overal doorheen vliegen, ook door ons. Zij bevatten een kleine massa. Deze neutrino's laten een imprint achter wanneer iemand geboren wordt. Deze imprint krijg een ieder mee en laat precies zien hoe jouw energie werkt hier op aarde. 

 

Maar wat kan je ermee?

Het is een blauwdruk van jou als mens. Welke rol jij te vervullen hebt op deze aarde. Wie je in pure vorm bent, welke kwaliteiten en valkuilen jij hebt, hoe je keuzes en/of beslissingen maakt op jouw manier. Wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze kan benutten. Maar ook hoe jouw energie werkt en wat niet voor je zal werken. Onder alle laagjes die een ieder opgebouwd heeft gedurende zijn of haar leven, zit je ware zelf.

 

Human Design is een ook waardevol systeem voor kinderen. Kinderen zijn nog puur en gedurende hun leven worden zij ook geconditioneerd. Zij maken dingen mee, krijgen een bepaalde opvoeding, gaan naar school, komen met andere mensen in aanraking, waardoor zij gevormd worden. Hoe eerder je weet wie je kind is, wat je kind nodigt heeft en hoe je kind hier zelf mee om kan gaan des te sterker zij in hun schoenen komen te staan en dicht bij zichzelf kunnen blijven.

Als zij weten wie zij zijn, kunnen zij op hun eigen manier door hun leven gaan. Zullen zij vertrouwen hebben in hun eigen keuzes en beslissingen en wellicht minder beïnvloedbaar zijn in wat andere mensen denken of zeggen. Wij als moeders kunnen hier aan bijdragen door deze kennis, van Human Design, mee te nemen in de opvoeding en hopelijk stap voor stap in het onderwijs.

 

Human Design kent 5 energietypen

Human Design kent 5 energietypen waarin de mensheid verdeeld is. Ieder type heeft zijn eigen kenmerken, strategie en autoriteit. Human Design is er niet om mensen in hokjes te plaatsen want elke chart heeft zijn eigen poorten en kanalen gedefinieerd, elk energiecentrum wel of niet gedefinieerd. Elk mens heeft zijn eigen unieke blauwdruk. Maar door te weten welk type jij bent geeft het je inzicht in hoe je energie werkt, welke strategie je helpt om makkelijker door het leven te gaan en op welke manier jij het beste keuzes kunt maken. 

 

Manifestor (ongeveer 8% van de mensheid)

Zij zijn hier om te initiëren, om nieuwe dingen in de wereld te brengen. Iets op te starten, een zaadje te planten. Manifestors willen impact maken en daarna weer iets nieuws gaan doen. Vrijheid is belangrijk voor Manifestors om hun eigen pad te bewandelen en niet de gebaande paden van anderen te doorlopen. Zij doen er goed aan om hun omgeving te informeren en daarna te initiëren. Zo bereiden zij hun omgeving voor op wat zij gaan doen en zullen zij minder weerstand ervaren. Hun energie werkt in urges en is dus niet continue aanwezig. Zij hebben de energie in sprints en na deze sprint moeten zij even weer opladen. Wanneer zij niet hun ware zelf zijn kunnen zij woede en boosheid ervaren, leven zij echt hun leven zal dat vredig zijn.  

 

Een Manifestor kind kan een uitdaging zijn voor een ouder. Zij willen zelf bepalen, kunnen erg pittig zijn, weten dat ze het zelf kunnen en niemand anders nodig hebben. Vrijheid hebben zij nodig om te ontdekken en de ruimte te krijgen om hun impulsen te volgen. Het zijn natuurlijke leiders die het beste in hun vel zitten als ze die rol kunnen invullen. Vaak wordt dit door kinderen gedaan uit hun primaire emoties, waardoor het voor de omgeving overweldigend kan zijn en misschien soms wel dreigend. Het wordt door volwassenen niet direct geaccepteerd. Wanneer zij van jongs af aan leren om de omgeving te informeren over wat zij willen, is hun omgeving voorbereid en weten zij waar ze aan toe zijn. Een kind vraagt nog toestemming om iets te doen, omdat zij nog niet altijd kunnen overzien wat de gevolgen zijn van de initiatieven die zij willen ondernemen. Vertel hen dat als ze volwassen zijn geen toestemming nodig hebben om hun keuzes te maken maar dat het wel verstandig is om te informeren voordat ze gaan initiëren.

 

Manifesting Generators en Generators (ongeveer 70% van de mensheid)

Dit zijn energietypen die genereren, creëren, het werk verrichten, levensenergie tot hun beschikking hebben. Waar de Manifestor het zaadje plant zorgen de (Manifesting)Generators ervoor dat die zaadje verder tot bloei komt. Zij zijn hier om te reageren op de mooie dingen die op hun pad komen. Ze zijn hier niet om zelf te initiëren, niet dat dit niet kan of mag maar het zal moeilijker aanvoelen en wellicht tot frustratie leiden als ze dit langere tijd doen. Wanneer zij meer in lijn leven met hun ware zelf zullen ze tevreden zijn. Waarin Generators van a naar b naar c gaan, een lineaire lijn volgen. Gaan Manifesting Generators vaak van a naar c en weer terug naar b. Zij hebben de meeste energie en kunnen soms wat chaotisch overkomen, echter overzien zij het geheel en kunnen erg snel gaan en moeten soms door de snelheid even een stapje terug doen. Zij zullen vaker een impuls voelen om te initiëren, maar zij zijn hier niet om te initiëren, maar net als de Generator om te reageren. Manifesting Generators voelen twee energiestormen door zich heen lopen. Die van de Manifestor wat er voor kan zorgen dat ze initiatief willen nemen en die van de Generator die gemaakt is om te reageren. Ook is de strategie van een Manifesting Generator reageren op de dingen die op hun pad komen. 

 

Voor een (Manifesting) Generator kind is het goed dat zij doen wat zij echt leuk vinden (geldt overigens voor iedereen maar specifiek voor deze energietypes nog meer).  Wanneer zij doe wat zij leuk vinden en blij van worden, kunnen ze bergen werk verzetten met hun levensenergie en kunnen prachtige dingen creëren. Wanneer zij hun pad mogen volgen en mogen reageren op wat er op hun pad komt, zullen zij in lijn leven met hun zelf en veel uit het leven halen. Op school wordt gestimuleerd om initiatief te tonen, maar dit is niet vanzelfsprekend voor deze kinderen. Geef ze het vertrouwen dat ze het goed doen, ze mogen vertrouwen op hun onderbuikgevoel. Dat emoties er mogen zijn en daar de ruimte voor genomen mag worden. Vinden zij iets heel leuk stimuleer hen dan ook al lijkt dit niet de gebaande weg die je voor je zag als moeder.

 

Projector (ongeveer 21% van de mensheid)

Het tweede meest voorkomende energietype eigenlijk een non-energietype, is de Projector. Zij hebben geen levensenergie tot hun beschikking, dit betekent niet dat zij geen energie hebben, maar hun energie werkt gewoon anders. Zij hebben een sturende rol, bemiddelaars, adviseurs, coaches van de verschillende types. Zij zien dingen die anderen niet zien waar Manifestors en (Manifesting) Generators aan voorbij gaan wordt opgemerkt door Projectors. Zij zijn hier niet om van 9 tot 5 te werken deze energie hebben zij gewoon niet. Doen ze dit wel zullen ze zichzelf uitputten. Projectors mogen wachten op de uitnodiging die zij krijgen van anderen om daarna hun kennis te kunnen delen. Als zij wachten op de uitnodiging dan zal hun wijsheid goed aankomen en zullen zij zich herkent voelen en succes ervaren. Doen zij dit op eigen initiatief kan dit over komen als betweterig of een bemoeial en zal de Projector bitterheid voelen of een nare nasmaak ergens aan over houden. 

 

Voor een Projector kind is het belangrijk dat zij (h)erkent worden voor hun wijsheid en serieus genomen worden. Dat zij dingen kunnen zien of opmerken wat anderen niet kunnen. Je kunt ze leren dat wanneer ze iets willen delen ze wachten tot zij hiervoor uitgenodigd of gevraagd worden, dit voorkomt dat het kind zich niet begrepen, gezien of gehoord voelt. De wijsheid van een kind richting bijvoorbeeld een volwassenen kan zorgen voor weerstand bij de volwassene die ergens mee geconfronteerd wordt wat klopt maar wat ze niet aannemen van een kind. Geef je kind het vertrouwen en erkenning wat het kind nodig heeft.

 

Reflector (1% van de mensheid)

Het minst voorkomende non-energietype. Ook hier betekent het niet dat zij geen energie hebben, maar dit werkt anders bij Reflectors. Hun chart is helemaal open/wit. Dit betekent heel simpel dat zij open staan voor de buitenwereld, zij zich vaak niet echt kunnen identificeren met zichzelf er is in feite niets waar een Reflector zich mee kan identificeren, doordat zij niet gedefinieerd worden. Doordat je vaak hoort dat je moet weten wie je bent, wat je wil,  een duidelijk mening moet hebben en ga zo maar door, kunnen zij soms blijven zoeken en niet een duidelijk antwoordt vinden. Dit kan teleurstellend voor hun zijn en onzekerheid met zich meebrengen. Zij zijn de spiegels van de samenleving. Het is de kunst om te schakelen tussen het afstemmen op de omgeving enerzijds en loslaten van de energieën, die niet van hen zijn, anderzijds. Als dit lukt zal er geen teleurstelling zijn maar zullen zij verrast worden door het leven. Voor Reflectors is het belangrijk keuzes en/of beslissingen te maken na een hele maandcyclus, zij mogen echt de tijd nemen om grote beslissingen te maken. De maan helpt hen erbij omdat deze in een cyclus door alle centra gaat en dus ook langs de centra van de Reflector waardoor zij op een juiste manier hun keuzes kunnen maken. 

 

Voor een Reflector kind is het belangrijk dat zij weten dat ze goed zijn zoals ze zijn. Zich bewust mogen zijn dat zij de tijd mogen nemen voor zichzelf en om keuzes te maken. Dat zij wellicht meer slaap nodig hebben en rust momenten om te ontladen en weer op te laden. Hun gevoelens en emoties beïnvloed worden door de buitenwereld. Ze mogen leren dat niet alles wat ze ervaren van hun is en zij zich daar niet mee hoeven te identificeren. 

 

Leuk weetje mijn gezin bevat 3 van de 5 energietypen. 

Mijn dochter en ik zijn Generators, mijn man en middelste zoon zijn Manifesting Generators en mijn oudste zoon is een Manifestor. De Projector en Reflector hebben wij in de familie en dichtbij ons staan. Dit maakt dat ik alle energietypen meemaak ik het dagelijks leven wat het reuze interessant maakt.

 

Wil je weten welk energietype jij bent? vraag gratis je chart aan.