OVER MIJ

1/3 Generator met sacrale autoriteit

Beslissingen maken vanuit mijn onderbuikgevoel.

Wanneer ik doe waar ik blij van word, kan mijn omgeving hiervan meegenieten.

Door vallen en opstaan leer ik mijn lessen, die ik deel met de rest van de wereld.

Ik hou van studeren en zal altijd een beetje onzeker zijn of ik wel genoeg weet.

 

Mijn missie is om Human Design thuis en in het onderwijs terug te zien.

Mijn zoektocht startte onbewust al een aantal jaren geleden. Altijd stelde ik mijzelf vragen, wie ben ik en wat wil ik? In 2020 vond ik het genoeg geweest, ik was niet gelukkig in mijn werk, zat niet lekker in mijn vel, ik vond de opvoeding zwaar, mijn relatie verliep niet lekker en ik leefde een leven zoals verwacht werd van mij.

Ik was na de basisschool, de havo gaan doen en daarna gaan studeren, kreeg een goede baan, kocht een huis samen met mijn partner, we trouwden en kregen drie prachtige kinderen. Eigenlijk alles wat je als vrouw wil had ik en toch voelde ik mij niet gelukkig. Is dit het nou? Is dit hoe ik de rest van mijn leven wil leven? Al snel kwam ik erachter dat dit niet het geval was en begon aan mijn zoektocht. De pandemie waar wij allemaal mee te maken kregen, bracht mij dichter bij mijzelf.

 

Ik had een druk bestaan met drie jonge kinderen, maar ondanks dat wist ik dat ik de sprong moest wagen. Ik volgde opleidingen, cursussen, coachtrajecten en las heel veel boeken en luisterde naar verschillende podcasts. Ik deed ontzettend veel kennis op en kon niet genoeg krijgen van persoonlijke ontwikkeling. Ik was op zoek naar wie ik nu echt was naast alle rollen die ik had. Hoe kon ik de liefdevolle moeder zijn die haar kinderen kon geven wat zij nodig hadden en mijzelf niet uit het oog verliezen? Hier kwam vaak schuldgevoel bij kijken, was ik niet egoïstisch dat ik tijd en geld in mijzelf aan het stoppen was? Echter leerde ik dat als ik goed voor mijzelf zorgde, ik lekkerder in mijn vel zat en daardoor ook een liefdevollere moeder kon zijn. Ik leerde steeds meer mijzelf kennen en wat ik nodig had. Hierdoor veranderde ik niet alleen, maar iedereen in mijn omgeving veranderde langzaam mee. De investering die ik in mijzelf heb gestopt, is de beste stap geweest naar een gelukkiger leven.

 

Dat ik uit loondienst wilde en eigen baas wilde zijn was al snel duidelijk, deze wens had ik van jongs af aan al. Maar wat moest ik dan gaan doen? En financieel gezien had ik angst dat we het misschien niet zouden redden als ik zou stoppen met werken. Het was een heftige tijd thuis. Ik had al veel uitdagingen gehad met mijn oudste zoon, hij had een ontzettende sterke wil en ik wilde graag weten op welke manier ik hier het beste mee om kon gaan. Hij is een hooggevoelige jongen met een sterke wil en daarnaast meerbegaafd. Hij vertoonde gedrag wat niet altijd makkelijk was voor zijn omgeving. In het begin stuurde ik heel erg op zijn gedrag, maar naarmate ik hem meer begreep en ikzelf als moeder beter in mijn vel ging zitten merkte ik op dat ook zijn gedrag automatisch mee veranderde. 

 

Eind 2021 zette ik de stap en stopte ik bij mijn werkgever en ging ervoor. Ondanks onzekerheid en twijfel heb ik de sprong gewaagd. Ik probeerde van alles uit maar niets voelde zo krachtig om echt te starten. Er ontbrak steeds iets naast alle kennis die ik al opgedaan had. Tot Human Design op mijn pad kwam. Ik werd geraakt door dit prachtige systeem. Het greep mijn interesse en heb mij hier helemaal in verdiept.

 

Ik heb vaak gedacht, had ik maar een handleiding van mijn kinderen of van mijzelf, dat zou zoveel makkelijker zijn. Hoe ga ik om met bepaald gedrag en welke behoefte zit hier achter? Ook mijn eigen twijfels, onzekerheden en keuzes waren niet altijd makkelijk. Deze handleiding heb ik gevonden in Human Design. Dit holistische systeem geeft je zoveel inzichten in wie je bent, wat je kwaliteiten en valkuilen zijn, op welke manier je de beste keuzes en beslissingen kunt maken, wie jij echt bent zonder alle conditioneringen van buitenaf en welke rol jij hier op deze mooie aarde hebt. Maar ook hoe jouw energie werkt en hoe je deze het beste kunt gebruiken. En het mooie is dat Human Design niet alleen inzicht geeft in jou als moeder, als mens, maar ook in je kinderen of je partner.

 

Ik kan niet wachten om meer moeders hiermee te helpen en deze prachtige inzichten te geven. Wat een rust en vertrouwen zal je ervaren. Dat je vanuit actie soms wat meer achterover mag leunen en dat het leven je dan de mooiste dingen geeft. Het heeft mij zoveel gebracht. Liefde voor mijzelf, zelfvertrouwen, vertrouwen en een liefdevolle moeder kunnen zijn zonder mijzelf uit het oog te verliezen. Ik zie mijn kinderen voor wie zij echt zijn en wat zij nodig hebben als individu. En heb nu het leukste werk wat ik mij kan wensen. En mijn wens is dat dit niet alleen omarmt wordt door alle ouders, maar het ook opgepikt wordt in het onderwijs. 

 

Lieve mama, gun jezelf ook deze prachtige inzichten. Laat je verrassen, stel je open en experimenteer. 

 

Ieder mens is uniek!

Een zelfverzekerde moeder, zorgt voor zelfverzekerde kinderen

Liefs,

Claire